Spydstevne lørdag 21. oktober

Siste innspurt i spydtilløpet i 2017-sesongen ble gjort lørdag 21. oktober på Berger stadion. Vi inviterte til spydstevne for de som hadde lyst til på noen konkurransekast helt på tampen av året.

To av våre utøvere stilte til start; 2004-gutta Simon Amdal Rabe og Eirik Halfdansen-Aspen. Simon hadde satt en flott ny pers med 28,89 meter en drøy uke i forveien. Det gikk dessverre ikke helt veien for Simon på det siste stevnet, og han fikk 25,97 meter som beste resultat. Vi er sikker på at Simon har mer inne og at han kommer sterkere tilbake neste år. Eirik startet litt forsiktig før han i fjerde omgang la på persen sin med 70 cm til 39,74. Han ga seg imidlertid ikke med det, og i neste omgang økte han til 41,04. Med det tok Eirik steget enda én plass opp på landsstatistikken i spyd for G13, og avslutter på fjerdeplass i landet i 13 årsklassen i 2017. Slett ikke verst!

Eirik deltok for øvrig på diskosstevne i Moss søndag 29. oktober, der han kastet med 1 kg diskos i G15. Eirik er nummer tre i landet på statistikken for G13 i 2017 med 39,79 meter med 750 grams-diskosen. Neste år er det 1 kg som gjelder så det var fint å få en “før-premiere” med denne diskosen nå på tampen av sesongen. Debuten med 1 kg ble riktig vellykket, og Eirik kastet diskosen 33,41 meter i surt oktobervær på grusbanen i Moss. Med dette har han greid kvalifiseringskravet både til UM i 2019 (Norgesmesterskapet for ungdom, 15 år og eldre) og Världsungdomsspelen i Göteborg i 2018 og 2019 (G15). Dette lover virkelig godt!

Vi gratulerer og gleder oss til 2018-sesongen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *