Askerlekene 2017: Eirik forbedret aldersrekorden i diskos

Embla Granly, Elizabeth Pettersen Turk og Eirik Halfdansen-Aspen representerte Nesodden IF Friidrett under Askerlekene på Føyka stadion i helga. Lørdag ble Elizabeth (16) nummer 4 i høyde med tangering av egen personlig rekord på 1,45 meter. Hun hadde også tre gode forsøk på 1,50 meter, men det ville seg ikke helt denne gangen. Eirik (13) kastet diskos og satte ny personlig rekord med 31,26 meter. I og med at Eirik under Romerikslekene i mai satte ny aldersrekord i diskos i Nesodden IF, ble den nye persen i Asker også ny aldersrekord i G13. Resultatet holdt til tredjeplass i klassen. De tre gutta (Sondre fra Asker, Øystein fra Tønsberg og Eirik) på pallen er også de samme tre som per i dag bekler de tre øverste plassene på landsstatistikken for 2017 i diskos G13. Vi gratulerer!

Søndag startet med at Embla (16) og Elizabeth løp 60m forsøk i et forferdelig regnvær. Embla ble nummer to i sitt heat, mens Elizabeth ble nummer tre i det andre heatet. Embla kvalifiserte seg til finale senere på dagen, der hun ble nummer 5 med tiden 8,39. Eirik var i aksjon i kuleringen i regnværet. Resultatet ble ikke helt som han hadde håpet – én meter bak pers – men det holdt allikevel til en tredjeplass i klassen. Embla hoppet lengde og ble nummer fire med et lengste hopp på 4,68, et stykke bak persen på 5,07 meter.

Bilder fra Asker ligger på Facebooksiden vår.

Neste stopp for våre utøvere er Tyrvinglekene på Nadderud neste helg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *