Politiattest

Søknad om politiattest for søkere over 18 år (nye rutiner):

1. Innhent «bekreftelse på formål» (dette får du av administrasjonen på NIF-kontoret; ta kontakt med oss)

2. Gå til denne siden: https://attest.politi.no/

3. Logg inn
    Logg inn med MinID, BankID, Buypass eller Commfides.
    Dette bekrefter hvem du er, og du skal derfor ikke legge ved kopi av legitimasjon.

4. Valg av formål
    Velg rett formål fra nedtrekksliste i skjema;
    Kategori: Frivillige organisasjoner
    Formål: Frivillige organisasjoner
    Beskrivelse/undertekst som dukker opp: Personer som, lønnet eller ulønnet, utfører eller skal utføre oppgaver for frivillige organisasjoner som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller personer med utviklingshemming.
  5. Legg ved «bekreftelse på formål» (ref. pkt 1)
    - Du kan skanne eller ta bilde av bekreftelsen hvis du ikke har den digitalt.
    - Sjekk at filen er lett å lese før du sender den ved søknaden din.
    - Følgende filformater er tillatt: docx, doc, pdf, jpg, jpeg, png, tiff, tif.
    - Filen må ikke være større enn 4 MB (4194304 Bytes).

6. Politiet sender attesten i posten eller via Digipost til søkerenikke til idrettslaget.

For søkere under 18 år (15-18 år):

OBS! Søkere under 18 år kan også søke elektronisk om de har Bank-ID! Se veiledningen ovenfor. Husk å ta kontakt med NIF-Admin for å få tilsendt "Bekreftelse på formål"-skjemaet.

Evt. søke via vanlig postgang, veiledning her: Hvor skal søknad om politiattest sendes?

1) Søkeren fyller ut søknadsskjemaet:

- Husk at dette også må underskrives av foresatt! Skriv "Foresatt: [signatur]" i feltet som heter "Merknader ved behandling av søknaden". (Ja - selv om det står "skriv ikke her"...)

2) Ta kopi av legitimasjon og legg ved. (Kopimaskin, mobilbilde - alle varianter er tillatt.)

3) Skjemaet leveres til NIF-administrasjonen, der daglig leder Bernt Nohr eller Kari Nørbech skriver under en formålsbekreftelse, som legges ved søknaden. NIF sender så søknaden til politiet.

4) Politiet sender attesten i posten til søkerenikke til idrettslaget.

5) Søkeren må framvise sin politiattest til NIF-administrasjonen (Bernt Nohr eller Kari Nørbech). Politiattesten skal kun framvises til idrettsforeningen, ikke arkiveres eller oppbevares der.

(sist oppdatert 10.05.2017 / AIN)

Gruppestyrene er ansvarlige for at alle trenere og lagledere i Nesodden IF har gyldig politiattest.
Gruppestyrene må derfor snarest og kontinuerlig oversende til administrasjonen liste med navn og adresser på personer som kommer inn under bestemmelsene.

Følgende funksjoner i Nesodden IF må avkreves politiattest før de kan starte opp:

• Trenere
  • Assistenttrenere
  • Oppmenn
  • Lagledere
  • Øvrig støtteapparat med løpende kontakt med utøvere.

Norges idrettsforbund slår fast:
«Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming, skal avkreves politiattest.»

- Les gjerne mer HER.

Politiattest utstedes gratis.

Personer som ikke kan framvise politiattest uten merknader, kan ikke settes til oppgaver som innebærer tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller funksjonshemmede.