Konkurranseavdeling

Om konkurranseavdeling

Nesoddden IF Turn har en konkurranseavdeling i grenen apparatturn. Det er egne opptakskriterier for å komme med på dette partiet og det er derfor ikke mulig å melde seg på her.

Apparatturn for kvinner består av 4 apparater; hopp, skranke, bom og frittstående. Det konkurreres i mangekamp (alle 4 apparater), lag og enkelt apparater.

På Nesodden tilbyr vi treninger på fire nivåer for utøverne (grønn, blå, gul og rød gruppe). Gruppen rekrutterer utøvere fra alle andre turngrupper i Nesodden IF Turn og mellom nivåene. Treningsdagene er mandager, onsdager og fredager ihht til nivåinndeling. Nedenfor kan du finner mer informasjon om konkurranseavdeling samt opptak til denne.

Hvis du lurer på noe, kan du kontakte treneren for Konkurranseavdelingen, Linda Borge-Skar.


Apparatene som det trenes på i konkurranseavdeling er som følger;

Hopp:

Hopphestens høyde er 125 cm med et sprigbrett foran som brukes til å lage stem mot hopphesten etter max 25 meters tilløp. I hopp kreves rene og kraftfulle bevegelser som kombinerer høyde og lengde med en eller flere rotasjoner og en stødig landing.

Skranke:

består av 2 holmer på vertikale støtter i forskjellige høyder. Den laveste holmen er plassert 1,70 meter over bakken, mens den øverste holmen er plassert 2,50 meter over bakken. Skranke er ett av kvinnenes mest spektakulære apparater og krever kraft, mot og koordinasjon kombinert med rotasjoner og mange skifter av grep.

Bom:

En bom er 10 cm bred, 5 meter lang og står plassert 1,25 meter over bakken. Øvelsene må inneholde en rekke akrobatiske elementer, gymnastiske elementer som hopp, piruetter og danse elementer som bølge og balanse elementer i liggende, sittende og stående posisjoner.

Frittstående:

Øvelser i frittstående utføres på en 12×12 stor matte med svikt. Frittstående er målestokken for ferdigheter og fritt uttrykk. Frittstående for jenter er akkompagnert av musikk (uten tekst). Øvelsen i frittstående er en blanding av danse bevegelser og ett vidt spekter akrobatiske elementer.

På fredager trenes det styrke.


Hvordan begynne i konkurranseavdeling?

Dette er et tilbud for de som ønsker å konkurrere individuelt på et regionalt nivå.
For å komme med på denne gruppa må man gjennom en ferdighetstest som gjennomføres i mai og november hvert år. Ferdighetstesten tester bevegelighet, styrke, spenst og basiselementer.
Er man på denne gruppen trener man 3 dager pr. uke 5 timer totalt.
Apparatene det hovedsakelig trenes i her er hopp, skranke, bom og matte.
Man vil da kunne være med på totalt 5 konkurranser pr. år, disse finner sted på Østlandet.
Man må ha utløst konkurranselisens for å delta.


 

Klasseinndeling ved konkurranser

Mini Aspirant: 8-9 år
Aspirant: 10 år                                  Alle får premier når de deltar i konkurranser
Rekrutt: 11 og 12 år

Stige (Norges aldersinndeling)
Klasse I = 13-14 år
Klasse II = 15-16 år                          1/3 del får premier
Klasse III = 17 år +

Internasjonal aldersinndeling
Junior er man det året man fyller 13 år
Senior er man det året man fyller 16 år

 

(sist oppdatert 3.1.2017 / AIN)

Comments are closed.