Kastbonanza på Berger stadion to dager i oktober

Kastmiljøet på Nesodden er ikke stort, men de kasterne vi har, er ivrige! Marianne Husby og Eirik Halfdansen-Aspen hadde lyst til å avslutte utendørssesongen med en skikkelig kastbonanza på Berger stadion. Vi satte derfor opp en full kastrunde med spyd og kule på kvelden torsdag 12. oktober og diskos og slegge lørdag 14. oktober. Alle utøverne fikk seks kast.

Spyd og kule

Eirik hadde et håp om å ta knekken på aldersrekorden i spyd for G13 torsdag kveld. For å sette ny rekord, måtte han perse med 2,75 meter. Det er jo ganske mye, men langt fra umulig. Tidligere i sommer perset nemlig Eirik med over ni meter i løpet av to helger… Imidlertid gikk det dessverre ikke helt veien denne gangen. Det ble ny pers med tre cm i spyd, og persen lyder dermed på 39,04 meter. Eirik deltar på kretsens spydprosjekt med trener Åsmund Martinsen så det skal bli spennende å følge utviklingen frem mot neste sesong når han også skal gå over fra 400 gram spyd til 600 gram. Han avslutter 2017-sesongen som nummer 5 på landsstatistikken for G13 i spyd. Simon Amdal Rabe (13) satte flott ny pers med over to meter da han kastet 28,89 meter torsdag kveld. Marianne fikk opp et lengste kast på 26,52 meter med 600 gram spyd. Søsknene Skare fra Ski IL besøkte oss denne torsdagskvelden, og Felix (11) kastet 24,87 og Elevine (12) fikk opp et flott kast på 35,83 meter. Begge kaster med 400 gram spyd. Elevine deltar også på kretsprosjektet med Åsmund sammen med Eirik.

I kuleringen fikk Elizabeth Pettersen Turk (16) et fint resultat på 9,64 meter med 3 kg kule. Simon oppnådde 7,06, mens Eirik (med pers på 11,16) ikke var helt fornøyd da lengste støt ble på 10,11. Simon og Eirik har siste sesong med 3 kg kule. I 2018 skal det støtes med 4 kg. Felix fikk 7,78, mens Elevine hadde kveldens lengste støt med 11,01. For disse aldersklassene er det 2 kg kule som gjelder. Marianne var ikke helt venn med 4 kg kula torsdag kvelden og endte opp uten gyldig resultat. Vi gleder oss imidlertid til å se henne igjen i aksjon i kuleringen neste sesong!

Diskos, slegge og vafler

Lørdag var det duket for diskos og slegge. Utøvere fra fire klubber kom på besøk, og vi vartet opp med kaffe og vafler til alle. Det ble en riktig hyggelig dag i kastburet på Berger stadion!

I diskos forbedret Eirik aldersrekorden sin fra 38,17 til 38,79 med 750 grams diskosen. Neste år er det 1 kg diskos som gjelder, og Eirik er allerede i gang og trener med tyngre diskos på kretsens diskosprosjekt med Magnus Aunevik-Berntsen. Eirik er for øvrig nummer tre på landsstatistikken for G13 i diskos.
Marianne har ikke kastet diskos på lenge, men fikk diskosen til å flyte fint i sola på Berger stadion. Lengste kast ble 26,88 meter. Lotta Flatum Fallingen fra Brandbu IF er nummer to på landsstatistikken i diskos i J15 i år med flotte 45,43 med 750 grams diskos. På Berger stadion valgte hun å kaste med 1 kg diskos som forberedelse til neste sesong, og lengste kast ble 37,48. Elevine og Felix fra Ski kastet hhv. 26,85 og 20,21 med 600 gram diskos, mens Ida Petersen Amble (11) fra Tyrving fikk opp et kast på 15,86.

Vi avsluttet dagen med slegge. Marianne viste flotte takter med en jevn og fin serie med 4 kg slegge. Beste kast ble 33,36 meter, noe som er ny klubbrekord i Nesodden IF. Eirik håpet å forbedre sin egen aldersrekord i klubben, men fikk ikke helt dreisen på 3 kg slegga denne gangen. Beste resultat for Eirik ble 25,05 meter. Elevine og Felix kastet henholdsvis 27,58 og 24,45 med 2 kg slegge, og Ida kastet 18,90. Vi hadde også veldig hyggelig besøk av Willy Hauge fra Romerike Friidrett. Willy, med sine 71 år, kaster i menn veteran. Han bidro med både dømming i diskos og mange gode råd til de yngre kasterne, og oppnådde selv 30,34 med 4 kg slegge som beste resultat.

Vi takker for hyggelig besøk fra andre klubber og gratulerer alle med fine resultater, flere perser, klubbrekord og aldersrekord i Nesodden IF!

Resultatliste finner dere her: Kaststevne Nesodden IF 12. og 14.10.17

Gjengen som kastet diskos og slegge på lørdag, f.v.
Lotta, Ida, Elevine, Willy, Felix, Eirik og Marianne