Nå vil disse Nesodden-jentene bli landets beste i bordtennis

Av Per Wollbråten, Amta

I løpet av de siste årene har fire jenter fra Nesodden vist at man kan bli kjempegod i bordtennis selv om man bor på halvøya.

Men etter mange år i den knøttlille gymsalen på Berger Skole, har Tone Solerød Todok, Aurora Fossåen Green, Rikke Balgaard Skåttet og Maiken Langbråten bestemt seg for å forlate den lokale bordtennisklubben, for å ta ytterligere steg mot norgestoppen.

– Det er jo litt vemodig å tenke på at vi ikke lenger skal møte opp på Berger for å trene sammen.  Vi har hatt det fantastisk fint her, men nå er det jo sånn at vi har klare ambisjoner om å bli enda bedre, og da må vi søke til de bordtennismiljøene hvor vi får mulighet til det, sier kvartetten i en av sine aller siste fellesøkter på Berger skole.

Vunnet mye

Tone(15), Aurora(17), Rikke(16) og Maiken(15) har til tider forsynt seg grovt av medaljefatene i de ulike turneringene de har deltatt i.  Sammen har de spilt på divisjonslaget til Nesodden, som til tider har yppet seg mot landets beste. Av jentene er det Rikke Balgaard Skåttet som har hevdet seg aller best, og hun er per i dag landets nest beste 16-åring og inne på topp 12-lista over-all blant damespillere i Norge.  Sammen med Tone S. Todok spiller Rikke nå for B72, og planene til Rikke er spikret.

– Jeg skal bli best i landet.  Det er målet. Neste år starter jeg på toppidrettsgymnaset i Bærum, og da håper jeg å nærme meg landets beste damespillere, sier Rikke som sammen med Tone og Maiken er de som er tydeligst på at de ønsker å satse videre ved bordtennisbordet.  Eldstejenta Auroa Fossåen Green er litt mer usikker.

– Det har blitt veldig mye bordtennis de siste årene, og nå kommer jeg til å ta det litt med ro.  Jeg går på Frogn vgs, og det å reise fram og tilbake samt mye skolearbeid innebærer at jeg innimellom på prioritere bort treningen.  Men jeg har lyst til å spille videre, da jeg har stortrivdes i det herlige miljøet vi har hatt her på Nesodden.

Takker Runar

Det er jo litt spesielt at bordtennismiljøet har blomstret opp langt utpå en halvøy i Oslofjorden.  Akkurat det har jentene en meget god forklaring på.

– Vi har veldig mye å takke hovedtrener Runar Todok for.  Han har hele tiden prøvd å skaffe oss dyktige trenere, fulgt oss opp tett på trening og i turneringer, ja kort og godt sørget for at vi har hatt gode utviklingsmuligheter hele veien.  Runar har gjort en herlig jobb med hele bordtennismiljøet her på Nesodden, og det er veldig mange som har nydt godt av hans engasjement.

– Ikke bare vi, sier jentene som nå altså satser på å slå seg videre i den norske bordtenniseliten.

For ordens skyld legger styreleder til at uttalelsene til Aurora og Maiken et godt stykke på vei er forvekslet med hverandre i artikkelen.

På foto (av Amta) f.v.: Tone S. Todok, Aurora Fossåen Green, Maiken Langbråten og Rikke Balgaard Skåttet

Comments are closed.