Fire medaljeplasser i bordtennis-NM

Nesoddens Rikke Balgaard Skåttet (15) hentet med seg hele fire medaljer fra NM bordtennis for yngre i Bergen sist helg, i lag og double sammen med klubbvenninnen Tone Solerød Todok (15).

I mixdouble spilte hun seg også til en bronse sammen med Sigurd Sørheim fra Volda-Ørsta BTK. I single var det stor spenning knyttet til hva hun ville makte mot Katharina (“Katta”) Wetzel, Norges høyest rangerte jentesepiller og Martine Toftaker, begge fra B72s (Lørenskog). De tre jentene hadde vekselvis slått hverandre i ulike konstellasjoner i lag, double og mix.

I semi møtte hun Martine, som på sin side hadde slått Katta i kvalifikasjonsspill for J13 dagen før. De to første settene tok hun 12-10. Dernest overtok Martine føringen, vant tredjesettet og tok en klar ledelse i fjerde, før Rikke kom tilbake og nesten innhentet henne. Med andre ord 2-2 i sett, hvor femte sett ble avgjørende – og dette tok Rikke.

I finalen møtte hun så Katta, som hun hadde slått tidligere under lagspillet. Nå hadde imidlertid Katta gjenfunnet storformen og lå i virkeligheten et hestehode foran gjennom hele kampen, selv om den på ingen måte ble uspennende.

Tone røk noe overraskende ut allerede i puljespillet i singel i en sterk pulje med blant annet Katta, mens Maiken Langbråten og Rebecca Hovelsrød gikk videre, men snart ut. Imidlertid gnistret det av Maiken i singelspillet, hvor hun slo blant annet B72s Yvonna Wertebach.

Bildet: Rikke Balgaard Skåttet og Tone. S. Todok fra NIF-bordtennis

Comments are closed.