Basketjentene fra NIF banka gutta i Kristiansand

Av Skrevet av Tiril, Anathalia og Camilla

Basketjentene fra Nesodden gikk av med seieren i Pirates Cup i Kristiansand, der de slo alle – inklusive gutta.

– Nylig var vi, jenter 13/14 basketballaget fra Nesodden, på Pirates Cup i Kristiansand. Dessverre var det bare et annet jentelag der, så vi måtte spille mot gutter.

– En utfordring vi tok på strak arm, sa Tiril, Anathalia og Camilla som spilte på laget.

Morgenbad

– Vi dro ned med minibuss og sjekket inn på Clarion Hotell på fredagen med håp om å vinne morgendagens første kamp. Lørdag morgen sto vi opp klokka syv for å ta et morgenbad på kaia, som viste seg å være en bra oppvarming, sa jentene.

– Deretter bar det opp til Gimlehallen for å spille den første kampen mot Kirkevoll. Guttene gikk hovmodige inn på banen og regnet med å få seieren. Men etter vi kvikna til ble stillingen til slutt 20-14 til oss. Like etterpå var det en ny kamp mot Hop BBK Blå som endte med seier, 17-9 og to overraskede guttelag var lagt bak oss.

– Så dro vi tilbake på hotellet for å restituere. Neste kamp var klokken to mot Kristiansand Pirates Blue. Kampen var jevn hele veien, vi vant en knepen seier.

Pizza

Da jentene kom hjem fra hallen ble det en kjapp tur innom hotellet hvor de skiftet til strandtøy. Etter strandturen dro NIF-jentene ut og spiste pizza. På veien hjem ble det litt flørtings mellom noen av jentene på laget og Ås-gutta. Noe som hører til det å dra på cup.

– Søndag morgen sto vi opp grytidlig for å spille kvartfinale mot TNT Towers som kom inn på banen, 100% sikker på å vinne mot jenter. Stillingen ble 21-15 til Nesodden. Ikke så lenge etterpå var det semifinale mot Hop BBK Hvit, hvor vi vant 15-8. Nok en gang sendte vi et guttelag gråtende hjem med knust selvtillit, sier Tiril, Anathalia og Camilla.

Etter en slitsom morgen fikk laget tre timer til å restituere og forberede seg til jentefinale og  guttefinale.

– Jenter 14-finalen ble mer eller mindre oppvarming for oss. Vi vant med god margin. Så kom finalen mot guttelaget som skule avgjøre hvem som ble vinner av Pirates Cup 2018. Kampen var mot hjemmelaget, Kristiansand Pirates.

– Det ble en jevn førsteomgang. Da det gjensto tre minutter lå vi åtte poeng bak, og gutta var overbevist om at seieren var i havn. Da våknet vi til liv.  Det gjorde at gutta ble usikre og pådro seg mange feil. I det siste minuttet fikk vi fem straffer og traff på to – og seieren var vår, strålte jentene.

Glade vinnere etter finalene i Kristiansand
Glade vinnere etter finalene i Kristiansand Foto: Privat

Det er første gangen et jentelag vinner i en gutteserie i Pirates cup.

– Vi tror vi vant fordi vi spilte som et lag, stolte på hverandre og jobbet beinhardt i forsvar. Dette var en fantastisk avslutning på en kjempespennende sesong, og vi gleder oss til høsten med nye utfordringer på basketbanen, sa Tiril, Anathalia og Camilla etter triumfen for NIF basket i selveste Kristiansand.