Informasjon om Basketsesong 2016/2017

Velkommen til Basketball sesongen 2016/2017

Nesodden IF Basket har i dag ca 200 aktive spillere og vokser jevnt og trutt fra år til år. Vi er glade for at så mange ønsker å ta del i denne herlige sporten. Her finnes det en del viktig informasjon til både gamle og nye basketspillere og deres foreldre/foresatte.

Treningstider

Treningene følger skoleruta, slik at det er treningsfri i høst-, jule-, vinter- og påskeferiene.  Treningene slutter ca medio mai neste vår, men noen lag trener helt frem til sommerferien. Ved å klikke på denne linken ser du hvilke lag som trener når og hvor.

Informasjonskanaler

Nesodden IF Basket kommuniserer ofte via Facebook-grupper. Den generelle klubbsiden kalles Nesodden Idrettsforening Basket – trykk linken og følg oss! Her legges informasjon til spillere og trenere, samt bilder fra turneringer med mer. Basketgruppa har også egne sider på NIF sin nettside, her finner du informasjon og tips som er nyttig gjennom hele sesongen.

Hvert lag har stort sett sine egne Facebook-grupper, men det er opp til hvert lag hvordan de kommuniserer internt i laget (sms, mail, facebookgrupper, Spond). Hør med treneren eller laglederen om dette.

Lagledere

Hvert lag skal ha sin lagleder. Dennes jobb er å avlaste treneren med praktisk saker som å planlegge å organisere kjøring til/fra kamper, cup’er og samlinger, hjelpe til med å anskaffe nye drakter å holde orden på disse, sende ut informasjon ved endring av treningstider etc.  Å være lagleder er en viktig og hyggelig jobb og en unik mulighet til å involvere seg i en aktiv klubb, bli kjent med alle spillere og foreldre på laget og ellers få mye igjen for en enkel innsats. Hvis du er interessert i å bidra på denne måten, ta kontakt med oss i styret.

Treningsavgift, medlemskontingent, spillerlisens

I løpet av sesongen kan du forvente opptil tre betalingskrav avhengig av spillerens alder og aktivitetene til laget.

  1. Treningsavgift til Nesodden IF Basket: Dette er avgiften du betaler til selve basketgruppa, altså for å få trent med Nesodden IF Basket. Treningsavgiften går til å drifte gruppa og blir brukt til påmeldinger til cup’er, kurs og opplæring, lønn til trenere, dommere og sekretariat, drakter osv. Faktura for dette kommer etter oppstart om høsten.
  2. Spillerlisens til NBBF (Norges Basketballforbund) : Hvis laget spiller i serie er det påkrevet at hver spiller betaler en spiller-lisens. Beløpet man betaler i lisens varierer ut fra alder. Du kan lese mer om spiller-lisens og NBBF her. Lisensen må betales før den første seriekampen. Det er lurt å ta med en kvittering til alle kampene, ettersom dommere er pliktig å sjekke at alle spillere som skal på banen har betalt lisens. Uten kvittering kan du bli ekskludert fra kampen, og et lag som bruker spillere som ikke har betalt lisens taper automatisk kampen 0-20.
  3. NIF kontingent: Nesodden Basket er en del av Nesodden Idrettsforening. For å kunne spille basket på Nesodden må spilleren også være medlem av NIF. NIF sender kontingentkrav rundt juletider til alle klubbens medlemmer. Denne kontingenten blir brukt for å vedlikeholde og bygge nye idrettsanlegg på Nesodden, til administrasjon og til å følge opp gruppenes økonomi. Du kan lese mer om medlemskap i Nesodden IF her.

Dommere

For de av våre spillere som har spilt minst ett år i serie, tilbyr vi muligheten til å kurses til å bli klubbdommer. Som dommer vil du tjene litt penger per kamp. Hvor mye avhenger av type spill og ditt nivå som dommer. Det er en fin måte å få en enda dypere forståelse av spillet samt lære nye ferdigheter som vil hjelpe deg senere, også i din yrkeskarriere! Vi har bare plass til et begrenset antall dommere, hvis du er interessert kan du forhøre deg med Zoran Milivojevic  zoranmilivojevic@hotmail.com om hva dagens alternativer er.

Trenere

Vi arbeider aktivt med å utvikle våre trenere og hjelpetrenere. Uansett om du er en nybegynner eller en erfaren spiller / trener som allerede har noen trener-sertifikater, eller du er en aktiv forelder – vil vi gjerne høre fra deg! Også om du vet noen utenfor klubben som kan være interessert vil vi veldig gjerne høre fra dem. Kontakt Zoran Milivojevic  zoranmilivojevic@hotmail.com for mer informasjon.

Sekretariat

Under hjemmekamper og -cuper skal vi bemanne sekretariatet. Oppgavene er å fylle ut skjema som registrerer spillere, scoringer ,evt feil og tidtaking. Dersom dette er av interesse, ta kontakt med Mette Brenden: mbrenden@online.no

Lead4Peace

Nesodden IF Basket arbeider tett sammen med PeacePlayers International (PPI), og deres program kalt Lead4Peace. PPI arbeider for å bringe barn fra konfliktsoner tettere sammen gjennom å spille basketball og organisere aktiviteter / arrangementer for dem å delta i. De siste tre årene har Nesodden IF Basket vært vertskap for unge spillere og trenere som har besøkt oss, og vi har sendt noen av våre spillere til utlandet for å delta i arrangementer i urolige områder. Dette har bidratt til å skape dype personlige bånd og varige vennskap med mennesker som lever under helt andre forhold enn hva vi er vant til. Lead4Peace gir våre barn en livserfaring som bidrar til å utvikle dem på ekstraordinære måter! Mer informasjon finnes om våre hjemmesider.

Skader og forsikring

Basketball er en ikke-kontakt sport, men det kan bli ganske fysisk til tider og dessverre kan skader skje. Alle spillere som har betalt spillerlisens er automatisk dekket gjennom NBBF. For detaljer om hva som er dekket under grunnsertifikatet vennligst se her. Ekstra dekning er tilgjengelig for de som ønsker det, les mer om dette også på nevnte link.

Barn under 13 år som ikke spiller i serie, eller bare spiller Easy Basket turneringer, er automatisk dekket via Norges Idrettsforbunds barneidrettsforsikringsavtale. Dette gjelder også barn under 13 år som spiller seriespill. Når en spiller fyller 13 år er man ikke lenger dekket av barneidrettsforsikringen og det er derfor viktig at lisens betales innen man fyller 13 år dersom dette skjer i løpet av seriesesongen.

Dersom en idrettsutøver blir skadet under trening eller kamp, uansett om skaden er stor eller liten, skal dette meldes til Idrettens Skadetelefon, tlf.: 02033 eller på https://www.gjensidige.no/privat/meld-skade/basketball. Husk at Nesodden IF har inngått en avtale med Tangen Helseklinikk slik at behandlinger kan foretas her på Nesodden.

 

Vi ønsker dere med dette lykke til i basketsesongen 2016-2017. Ta gjerne kontakt med oss i styret, laglederne eller trenerne om det er noe mer dere lurer på.

 

(publisert 23.09.2016 AIN)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *